Følelsen begynner i brystet men forplanter seg raskt ut i hele kroppen. Jeg blir tung og makteløs, tenker på alt jeg ikke får til, jeg tenker på at snøen er kald og at jeg ikke orker å bevege meg i den, at jeg burde bli tynnere men ikke kan jogge. Jeg tenker på alt jeg ikke er flink til, jeg tenker på at jeg ikke passer inn fordi jeg er dårlig på å kjøre ski, jeg tenker at jeg ikke burde bo her når jeg ikke er flink til en sport. Følelsen setter seg i pannen. Det er som om øyenbrynene sitter fast i en bekymret mine og det blir slitsomt å ha det slik, jeg får vondt i hodet, jeg vil legge meg i mørket og bare sove, sove men får dårlig samvittighet. Jeg burde gjøre noe. Noe bra og viktig. Trene eller lage kunst. Men plutselig vet jeg ikke lenger hva kunst er og langt mindre hvordan jobbe med den. Og ute ligger isen. Snøen. Kulden.

Jeg og hunden drar for å se på havet sammen. Setter oss helt fremme ved kanten, jeg sitter på huk og kjenner saltet og luktene fra det store bevegelige sorte. Lukker øynene og prøver å kjenne etter, kunne jeg vært et annet sted nå, et annet sted der havet lukter det samme? Havet har opptrådt for meg på mange steder i livet. Jeg vender tilbake til det i stunder som nå.

Jeg tenker på kløverblomster. Jeg vil gi dem til en hest. Høre den gumlende lyden av kronblader som knuses.

Jeg tenker på tiden. Sitter ved pulten og bruker tid på å tenke på tiden. Tenke på at tiden forsvinner og kommer til, tenke på meg selv og jorden som hver vår bevegelige akse. At livet forsvinner rundt meg mens jeg selv står stille og venter.

Advertisements

2 thoughts on “

  1. Nord Norge egner seg ikke til annet enn villmarksliv. Som kunstner anbefaler jeg deg å heller prøve Berlin, London, Paris eller New York. Hva med å søke om internship hos en etablert kunstner du liker?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s