4 Januar 2011

Hva er det egentlig som jager oss mennesker? Alltid på flukt, alltid med en innbilt ulv i hælene. Siklende og med skarpe tenner, våkent blikk. De fleste dyr har naturlige fiender. Mennesket har for det meste bare seg selv. Og derfor blir de så redde, så redde. Alltid denne udefinerbare frykten. Kjenner på redselen, men klarer ikke å sette ord på den. Svettedråper i pannen, anspente muskler, hele tiden dette ubehaget. Og så kommer tankene…

 

 

De to går i snøen. Den ene snur seg hele tiden, ser på sporene de legger igjen. 

«Prøv å ta et sprang til siden»

«Hva kan det hjelpe for?»

«Da lurer du dem. De tror du har tatt den andre veien, men så har du egentlig fortsatt»

«Jo… men tror de på det faktiske spranget da, eller tror de at det er det du vil tro, og går ut i fra at du likevel har fortsatt i samme spor? Eller kanskje de tror at du prøver å lure dem til å tro nettopp det? Og så tenker de at du har valgt det andre? Det er problemet..»

Det blir stille mellom de to. De går videre, og han kikker seg en gang over skulderen..

 

Jeg tenkte på snøen da jeg la meg den kvelden. Den var så hvit og lett, liksom så ren. Jeg fikk lyst å bade i den. Vasse ut til knærne, for så å kaste meg ned på magen, såpe meg inn med den for å ikke la overgangen ved navelen bli så kald. Da hele meg var våt ville jeg legge meg på rygg i snøen, naken og med hvit hud, og kikke opp mot himmelen. Jeg ville stirre på et punkt mellom trærne og skyene, prøve å la sjelen min følge øynene, bli dradd inn i noe der oppe, og kanskje ville jeg ikke komme tilbake. Kanskje ville jeg bli der oppe. Flyktig i det blå. Jeg frøs ikke ennå.

 

Advertisements

One thought on “4 Januar 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s